Csak állj meg egy pillanatra, cseréljünk gondolatot és szárnyaljunk együtt!

Fecsegőposzáta életmorzsái

Fecsegőposzáta életmorzsái

Az Álomalak verseny véget ért...

Test és lélek egyensúlya

2018. december 16. - fecsegőposzáta93

23524720_4458bc23888e89a2cef9bf77e5148c48_l.jpgEgy hét és karácsony! Belőlem előbújt újra a kisgyermek, aki mindennek örül, ami az ünnepekkel kapcsolatos. Alig várom karácsony napját, hogy a család együtt üljön az asztal köré, majd nagyokat nevetve nézzük együtt a meséket. Hihetetlen szerencsésnek érzem magam, hogy ilyen nagy család részese lehetek. És boldog vagyok, hogy olyan barátok vesznek körül, akiket szívesen lepek meg apróságokkal, mert megérdemlik, hogy mosolyra húzódjon az ajkuk. December 24-én előkerülnek a száraz sütemények, a rengeteg linzer, a mézeskalácsok. Az ünnepi asztalon kacsingat felénk a finom majonézes krumpli a ponttyal barátságban. A halászléről már nem is beszéljünk... hogyan lehetne ilyen ünnepi ínyencségek sora között betartani a diétát? Én megtaláltam rá a megoldást! Állítólag elég egy embernek 30 nap arra, hogy az agya megszokja az új életvitelt, és már megszokássá váljon minden egyes mozdulata. A mézeskalácsot lehet egészségesen is elkészíteni zablisztből, ahogy a süteményeket is, amiket a nagymamák szívesen készítenek el az unokáknak, csak immáron már más hozzávalókból. Köszönöm, mama! :-)

protein_recept_05.jpg

A halacskát nem kell lecserélnünk, a rántott bundáját csináljuk a fehér liszt helyett zablisztes keverékkel. Vegeta helyett használjunk mást, és a majonézes krumplit is készítsük a megengedett hozzávalókkal. Nem bolondság elolvasni a termékek hátulján lévő leírást. Már én is így vásárolok, mindent elolvasok és rájöttem, hogy semmiről sem kell lemondanam. Komolyan! Az égvilágon semmiről, maximum nem eszek a Mc Donaldsban sajtburgert, mert az itthon készített húsos-krumplis összeállításom istenibb. Az édesség? Minden helyettesíthető, és kalandként is felfogható a legjobb desszert beszerzése, ami segít kielégíteni a vágyainkat. 

unnamed_4.jpg

Ne foglalkozzatok senkivel sem, aki azt mondja, hogy nem fog sikerülni. Hagyd rá másokra az irigység első előjelét, és bízz magadban, mert véghez viheted ezt az utat. Tegnap vége lett az Álomalak versenynek, amelynek győztese még a jövő titka és persze, Kálmán Csilláé. De én már nyertesnek érzem magam! Végig csináltam egy 6 hetes tréninget, amely megtanított egészségesen táplálkozni, megtanultam főzni és sütni, ami szívesen alkalmazok arra is, hogy meglepjem a szüleimet egy vacsorával a munka után. Az írás mellett lett egy újabb hobbim, ami eltér a személyiségemtől, de már megértem, miért beszélnek róla ennyire csodálatosan. A sport összehozza az embereket. A sport ad valamit, amit ha az ember jól használ, boldog lehet. Kiegyensúlyozottá tesz, és ezt senki sem veheti el tőlünk. Nem szabad foglalkozni a rossz szavakkal, és a hitetlenekkel. Én sem gondoltam volna, hogy valaha az fog érdekelni, milyen formában nőnek az izmaim, és ennyire érteni akarok majd az egészséges dolgokhoz. Hogy hiányzik e az edzés, ha pihenő napom van? Igen, és ma pont felháborít, hogy pihentetnem kell az izmaimat, de holnap máris lábnappal kezdek, plusz kardióval, szóval ez azért megnyugtat. Kiadhatom a mérgemet, és ott tudom leginkább levezetni a stresszt. unnamed_1.jpg

Kálmán Csilla a nemrégiben megkérdezte tőlünk, hogy: 

1. Számodra mit jelentett az Álomalak program, mit nyújtott?
2. Mi volt a legnagyobb sikerélményed a program során?
3. Miben változott meg a szemléleted a program után?

1. Egy új lehetőséget, amivel megváltoztathatom az életemet. Új értelmet nyert bennem minden. Ez volt az eddigi legjobb döntésem, hogy jelentkeztem. 
2. Sikerélmény az, hogy most vagyok a 6.héten, és élvezem. Azt hittem, két napot nem fogok bírni és minden hiányozni fog, de már nem. Megtanultam főzni, elhagytam az egészségtelen ételeket és tetszik, hogy egyre nagyobb súlyokkal tornátok. A látvány magáért beszél, hogy az Álomalak miatt, már a ruhaméretem is csökkent. 
3. A szemléletem? Hogy folytatni akarom, új életet akarok, egészségesen élni, tornázni, betartani a heti 4 edzést és kardiot, mert ha kimarad egy nap, pihenésre, máris hiányzik. Megváltozott az életem, más céljaim lettek. Látom a jövőt más testben, ami egyensúlyban van a lelkemmel. 

Ha nem vagy magaddal megelégedve, és elfogyott az önbizalmad, akkor ne habozz, írj bizalommal a Csillának, hiszen hamarosan indul az Álomalak következő évada, és legyél te az, aki megváltoztatja ezzel az életét, a gondolkodását! Önbizalmat, sikerélményt, boldogságot és határozottságot kapsz majd a végezetével. 
Köszönöm szépen Csillának, hogy ennyit tesz értünk. Köszönöm, hogy megváltoztatta az életszemléletemet. Már tudom, mit akarok, és ez neki köszönhető. S persze a szüleimnek, mert apa a legjobb személyi edző az egész világon. unnamed_3.jpgHa úgy érzem, valamire nem vagyok képes, addig mondja a magáét, mígnem az elvártnál is többet csinálok. A ferde padon együtt már a felülések is sikerülnek, mert ő bízik abban, hogy megtudom csinálni! Sokkal jobban hisz bennem, mint én saját magamban. Anyukám hozzáértése pedig megtanított elkészíteni az ételeket. Hát, vannak ennél csodálatosabb szülők? Tiszteljétek és szeressétek a családot, emberek. Higgyétek el, a szüleink bármit megtennének azért, hogy nekünk megfelelő legyen. Képesek a munka után edzeni velünk heti 4x és munka után ételt készíteni, ha fáradtak vagyunk hozzá. Anyuféle cukkinis és avokádós husi receptet mindenki figyelmébe ajánlom, nem tudok betelni vele. Ahogy az édesburgonyával sem, van olyan, aki még nem kóstolta?

unnamed_2.jpgUtószóként annyit tennék hozzá, tegnap megkérdezték tőlem, miért vagyok eltűnve. A válaszom egy kuszaság volt, aztán rájöttem. Megtaláltam önmagam, és igyekszem egyensúlyba hozni a testem a lelkemmel. Nem vagyok kíváncsi az emberek felére, és nem hiányoznak azok a dolgok, amik régebben feltöltöttek. Nem akarok senki érdeke lenni, és nem akarok válaszolni felesleges kérdésekre olyanoktól, akik már nem számítanak semmit. Az idő és az irányítás az enyém, ezt nem veheti el tőlem senki sem. Leld meg te is önmagad! Változtass, és ne félj olyan dolgokba kezdeni, amelyek lehetetlenek. Ha nincs önbizalmad, csak rajtad múlik, hogy hogyan szerzed vissza. Tudnod kell, az idő rohamosan rohan, de te vagy az egyetlen, aki úgy tudja mindezt megváltoztatni, ahogy neki a legtökéletesebb. Oszd be, álmodj édeset és lépj a realitás mezejére. Vedd vissza az irányítást, és számolj le azokkal, akik elvárnak dolgokat. Azoknak add a lelked csillogását, akik nem elvárnak, hanem elfogadnak. :-)

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mindigtesok.blog.hu/api/trackback/id/tr5714490338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása