Csak állj meg egy pillanatra, cseréljünk gondolatot és szárnyaljunk együtt!

Fecsegőposzáta életmorzsái

Fecsegőposzáta életmorzsái

Mindennapi motiváció?

Keress motivációt, éld meg a pillanatokat és élvezd az eredményt

2019. március 24. - fecsegőposzáta93

Vasárnap délelőtt az emberek zöme szeret mosolyogva nyújtózkodni, kikapcsolódni, és ki sem kelni az ágyból, ha nem muszáj. Számomra a kikapcsolódás, hogy a blogom elé ülhetek, és közlöm veletek az elmúlt hetek legfontosabb gondolatait. Az elmúlt pár hónapban egy kérdés volt az, amit minden második ismerősöm megkérdezett tőlem. "Hogyan bírod, honnan szerzel elegendő motivációt a mindennapokhoz?". Először félve válaszoltam, mert nem akartam képtelen dolgokat összehordani, főleg azért is, mert ha zavarban vagyok, én is képes vagyok minden marhaságot összezagyválni, válogatás nélkül. De végül jött az a nagy bumm. Húzóerő lettem.  Másoknak és önmagamnak is! Hajtom magam, amennyire csak bírom szusszal. Ha stresszes vagyok, azért lököm magam a mozgás irányába. Ha boldog vagyok, még boldogabb szeretnék lenni. Ha szomorúság önt el, azért megyek az edzőterembe vagy futok egy kimerítőt. 

54730987_837181643300489_5867439399561592832_n.jpg

Hogy miért éri meg mindez? Mert végre valamit önmagamért teszek. Látom az értelmét, megértettem a lényegét és habzsolni akarom a siker érzését. A látvány felvillanyoz, a bókok mosolygásra fakasztanak, az elismerés büszkévé varázsol.

Hogy hogyan szerzek motivációt mindennap? Mindenből, ami körülvesz. Mindenkiből, aki támogat. És minden eredményből, amelyet elérek a kitartásommal. Élvezem ezt az egész helyzetet. Hogy én lehetek az életem főszereplője. Végre olyan emberek vesznek körbe, akik minden bizonnyal, örömmel támogatnak a céljaim elérésében. Megtanultam kezelni a negatív kritikát és azokat az emberek, akik kígyót-békát kiabálnak rám. Ő dolguk, és nem az enyém. Én elmondhatom magamról, hogy beleléptem a kihívásba, és azóta egyetlen egy másodpercre sem álltam le. Eltűnt a narancsbőröm, nem kell ilyen problémákkal küzdenem! A bőröm feszes, és a combjaim szikla erősek. Motivációt nyerek a családomból, akik mindennap látnak és elmondják, hogy hihetetlen változáson megyek keresztül. Odafigyelek minden egyes szóra, amit a motiválásomra szánnak. Szívesen készítek ételt, mert ezzel őket is boldogabbá és egészségesebbé varázsolom. Motivációt nyerek a barátaimból, mert érzem, hogy őszintén támogatnak és nem irigylik az eredményeimet. Együtt tornázunk, együtt vészeljük át az akadályokat! Éva és Zsófi, bárcsak a csodálatosság mérhető lenne, akkor a legelsők lennétek...! 54520983_315606125814726_1802173547326472192_n.jpg
Ha azt érzed, hogy nincs kedved tornázni, képtelen vagy elegendő motivációt találni ahhoz, hogy felöltözz és elmenj edzeni, akkor gondolj arra, mennyi mindent nyerhetsz azzal, ha a 24 órából legalább 1 órát mozgással töltesz. Hazudnék, ha azt mondanám, nekem állandóan kedvem van mozogni és hajtani magamat. Ezelőtti héten vasárnap felkeltem, kardioztam egy órát, amivel min. 800 kalóriát égettem el. Gyorsan elkészülődtem, mert indultunk dolgozni DAC meccsre, miután hazaértem, összeszedtem minden maradék energiámat, és este 6 után elmentem még edzőterembe is, pedig először a sírás kerülgetett. Minden héten előfordul, hogy kimerült vagyok, de le kell küzdenem ezt az érzést. Higgyétek el megéri kitartani és dögfáradtan is erőt venni magadon! Gondolj bele, hogy a lábadat lógatnád, unatkoznál és a bűntudat enné a lelked, hogy elütötted a semmivel az idődet. Ha helyette elmész futni, biciklizni, korizni, vagy edzőterembe súlyzós edzésre, akkor az idődet olyan dologra használtad, ami a későbbiekben rengeteg boldogságot okoz majd. Engem feltölt az az érzés, amit a tornázás után érzek. Hogy büszke vagyok a napi teljesítményemre, forróság ölel körbe, ahogy mosolyogva nézek magamra az edzőtermi tükörben. Ez nem a beképzeltség vagy hiúság. Egyszerűen élvezem, ahogy a hasam egyre kisebb, a ruháim egyre nagyobbak. Nevetésre késztet, mikor megkérdezik tőlem, hogy mennyi új ruhám van, közben pedig a szekrényem mélyéről származnak, mert újra hordhatom őket egy marék magabiztossággal. Nem hiszem, hogy mindez nemcsak nekem érné meg. Hagyd magad meglepni, tarts ki, szerezz energiát mindenből, amiből csak lehet és menj! Az életedről van szó, és a boldogságodról. Miért lazsálnál, ha helyette sokkal eredményesebben és hasznosabban is eltölthetnéd azt az időt? Szedd össze magad! Én is felkeltem, megírom a blogbejegyzést, utána befejezem a munkámat (riportok, tudósítások), majd cipőt húzok és elmegyek edzőterembe. Hazaérek, kimegyek a szabadba, az időmet a barátaimmal töltöm, később pedig nyomok egy kimerítő kardiót, hogy a napi adagom 110%-ra ugorjon. Pedig vasárnap, és legszívesebben lustálkodnék a kutyáimmal, de este is van idő erre. Nem akarom már többé, hogy a napjaim semmilyenek legyenek, azt akarom, hogy egészséges életmód megváltoztassa, színesebbé varázsolja! Kezdj bele te is, a változás nem rémisztő dolog, de ha szeretnél boldogabb, kiegyensúlyozottabb és kitartóbb lenni, akkor belevágsz, nem adod fel és élvezed, amit ezáltal kaphatsz. Azzá válhatsz, akit megálmodtál, csak hagynod kell, hogy minden a maga módján történjen. 

ero.jpg

 

A mai motivációs adaghoz annyit fűznék hozzá utolsó bekezdésként, hogy igen, mindezt önmagamért csinálom elsősorban. De van egy nagy húzóerő, aminek létezéséről csak a családom és a szűk baráti köröm tud. Van egy ember, akinek legbelül bizonyítani szeretnék, és talán ha a célomat elérve majd idővel elé állok, akkor nem küldd el többé. Nem, nem alakult ki bennem megfelelési kényszer, én csak boldoggá szeretném tenni ezt az embert, mert jobban ismerem őt, mint azt gondolná. Igyekeztem az elmúlt pár évben mindenben támogatni, mindig boldoggá és vidámmá varázsolni! Tudom, milyen kalandéhes és különleges ember, pont ezért ajándékoztam minden születésnapján adrenalint és élményt számára. Próbáltam minden pillanatban odafigyelni rá és a problémáira, mert mindig fontos volt számomra. Most viszont oka van annak, hogy nem vagyunk egymás életének részesei. Először önmagamat kell helyretennem, mielőtt elé lépek és megvallom az igazságot. Azt hiszem, hiszek abban, hogy nem veszett el ez az egész. Ha valami ennyire különleges és egyedi, akkor az nem múlik el könnyedén. Bízom benne, hogy nem fogja elfelejteni a nevemet hónapokkal később sem. Sugározni akarok, büszke akarok lenni magamra, szépnek szeretném látni magam és szeretni a testemet s lelkemet, hogy mindezt ő is láthassa. Hogyan várhattam volna el tőle, hogy szeressen engem, ha én sem szerettem magamat? Ezért jó embernek és nőnek lenni. Tudom, hogy milyen érzés valakit tiszta szívből szeretni és képes vagyok megtenni bármit annak érdekében, hogy egyszer nélkülözhetetlennek lásson! És mindez nem szomorúságot vált ki belőlem, vagy felesleges hiányérzetet, hanem forróságot, kitartást, motivációt, tiszta lelkűséget, boldogságot! Ott leszek, ha szüksége lesz rám, de máshol is leszek, mert azt teszem, amire nekem van szükségem. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mindigtesok.blog.hu/api/trackback/id/tr3314713063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása